
Kırışıklıkları ortadan kaldırmak için en etkili yöntemler nelerdir?
Vücudumuz belirli bir yaştan itibaren kolajen üretimini yavaşlatır ve bu yavaşlama vücudun belirli bölgelerinde kırışıklıklara, ince çizgi görünümlerine ve sarkmalara neden olur. Cilt yüzeyinde oluşan kırışıkların ortadan kalmasını isteyen kişiler, internette hangi tedavi yöntemlerini uygulanabileceğini araştırmaktadır.
Kolajen, cildin elastik yapısını koruyan, cildin nemli ve pürüzsüz olmasını sağlayan bir maddedir. Ciltte kolajen eksikliği yaşanması durumunda kişiler yaşlanma belirtisi olarak tanımlanan kırışıklıklarla ve ince çizgi görünümleriyle tanışırlar. Ciltteki kolajen üretiminin desteklenmesi, cildin kaybettiği nemi, vitamini ve minerali yeniden kazanması bazı tedavi yöntemleri ile mümkündür. Nem aşısı, botoks, dolgu, PRP, mezoterapi ve dermapen gibi cilt gençleştirme tedavileri, kişilerin dolgun ve parlak bir cilt görünümüne sahip olmasını sağlar. Kırışıklıklarından memnun olmayan ve bu kırışıklık görünümünü minimum düzeye indirmek isteyen kişiler için oluşturduğumuz yazımızı inceleyebilir, ciltteki kırışıklıkların nasıl önlenebileceğine, kırışıklıkların ortadan kaldırılması aşamasında hangi tedavilerin uygulanabileceğine, kırışıklıkların hangi vitamin eksikliğinden kaynaklandığına ve cilt gençleştirme ile ilgili merak edilen detaylara yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.
Ciltte kırışıklık neden olur?
Ciltte kırışıklığa neden olan hem fiziksel hem de çevresel pek çok faktör bulunur. Vücudun belirli bir yaş sonrasında kolajen üretimini azaltması, güneş ışınlarından korunulmaması ve uzun süre güneş ışınlarına maruz kalınması, genetik faktörler, sigara ve alkol gibi zararlı maddelerin kullanılması, cildin yeterince nemlendirilmemesi, düzenli bir beslenme alışkanlığına sahip olunmaması, su tüketimine dikkat edilmemesi ve bunun gibi birçok faktör, kişilerin cildinde yaşlanma belirtileri görmesine neden olmaktadır. Cilt yapısında kırışıklık, ince çizgi görünümü ve sarkma olduğunu fark eden kişiler, zaman kaybetmeden cilt gençleştirme tedavilerini araştırmaktadır.
Kırışıklık görüntüsünü ortadan kaldırmak için hangi tedaviler uygulanabilir?
Kırışıklığı ve ince çizgi görünümünü ortadan kaldırabilecek ve uzun süreli etki sağlayabilecek birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Her bir tedavi yönteminin kalıcılığı, uygulanması gereken seans sayısı ve etkileri birbirinden farklıdır. Kırışıklıklarını önlemek isteyen kişiler, botoks, dolgu, PRP, mezoterapi ve gençlik aşısı gibi tedavi yöntemlerini tercih etmektedir. Ciltte yer alan kırışıklığın yoğunluğu, kişilerin yaşı, ihtiyaçları ve fiziksel yapısı, tercih edilecek cilt gençleştirme tedavilerinde belirleyici rol oynamaktadır.
Mezoterapi kırışıklık giderir mi?
Mezoterapi işleminde cilt altına vitamin ve mineraller enjekte edilir. Cilt, kaybettiği vitamini ve minerali tekrar kazandığında daha dolgun, genç ve pürüzsüz hale gelir. Mezoterapi tedavisi yaptıran kişiler, kırışıklıklarından ve ince çizgilerinden kısa sürede kurtulmaktadır. Belirli aralıklarla tekrarlanan mezoterapi seansları ile kişiler uzun süre dolgun ve genç bir cilt yapısına sahip olmaktadır.
Uykusuzluk kırışıklık yapar mı?
Kişilerin uzun süre uykusuz kalması, yeterli düzeyde uyumaması durumunda cilt rahatsızlıkları görülebilmektedir. Gün içerisindeki uykusuzluk hali kişilerin gergin ve stresli bir gün geçirmelerine neden olabilmektedir. Stres ve gerginlik hali, ciltteki kolajen üretimini yavaşlatır ve cilt, zaman içerisinde kırışmaya ve sarkmaya başlar. Kişilerin cilt yüzeyinde kırışıklık, ince çizgi görünümü ve sarkma artışı olmaması için her gün yeterli miktarda uyuması önerilir.
Dudak üstü kırışıklık nasıl gider?
Kişilerin mimiklerini çok sık kullanması ve belirli bir yaşın üzerine geldiklerinde ciltteki kolajen miktarının azalması ile dudak üstü kırışıklıklar oluşabilmektedir. Dudak üstü kırışıklıkların ortadan kaldırılabilmesi için dolgu ve dermapen uygulamaları yapılabilmektedir. Kırışıklıkların yoğunluğu, kişilerin fiziksel yapısı ve ihtiyaçları doğrultusunda uygulanacak tedavi yöntemine karar verilmektedir.
Kırışıklık hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır?
Ciltteki birçok vitamin, cildin daha parlak görünmesini ve esnekliğini sürdürmesini sağlar. C vitamini ciltteki kolajen üretimini destekleyen en önemli vitaminlerden biridir. Bu nedenle kişilerin cilt gençleştirme tedavilerinden sonra C vitamini alımına dikkat etmesi önerilir. A vitamini ve D vitamini de ciltteki hücre yenilenmesini destekler ve cildin esnek kalmasını sağlar. Bu vitaminlerin eksikliği durumunda ciltte kırışıklıklar ve ince çizgiler görülebilmektedir.
Göz çevresi kırışıklıklarına ne iyi gelir?
Günümüzde göz çevresi kırışıklıkları için en çok tercih edilen tedavi yöntemleri botoks ve gençlik aşısıdır. Botoks ile göz çevresindeki kasların kullanımını kısıtlanırken kişiler gergin ve genç görünen göz çevresine sahip olurlar. Gençlik aşısını tercih eden kişiler ise çeşitli vitamin ve minerallerin cilt altına enjekte edilmesiyle birlikte dolgun ve sağlıklı görünen göz çevresine kavuşurlar. Gençlik aşısı belirli periyotlarla tekrarlandığında uzun süreli etki sağlar ve kişileri göz çevresindeki kırışıklık görümünden kurtarır.
PRP göz çevresindeki kırışıklıklara iyi gelir mi?
PRP, kişilerin kanının alınması, işlenmesi ve yararlı hale getirilerek cilt altına yeniden enjekte edilmesidir. Göz çevresindeki kırışıklıkları önlemek ve kırışıklık görünümünü ortadan kaldırmak için sıkça tercih edilen PRP, aynı zamanda göz çevresinin daha parlak ve genç görünmesinde etkilidir. Cildin kendini yenilemesini ve hücre onarımını destekleyen PRP, uygulandığı ilk seanstan itibaren gözle görülür sonuçlar verir. PRP tedavisi uygulandıktan sonra ilk 2 ile 3 ay içerisinde tedavi tam etkisini gösterir ve kişiler hem yenilenmiş hem de canlı görünen göz çevresine sahip olur.
Kırışıklık önleyici tedavilerden sonra nelere dikkat edilmelidir?
PRP, gençlik aşısı, botoks ve mezoterapi gibi cilt gençleştirme tedavilerinden sonra dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Enjeksiyon yöntemi ile uygulanan bu işlemler sonrasında kişilerin direkt olarak güneş ışığına maruz kalması önerilmez. İşlem sonrasında özellikle ilk 48 saatlik zaman diliminde cilde masaj yapılmaması ve baskı uygulanmaması gerekir. Alkol ve sigara kullanımı, cilt bariyerini zarara uğrattığı ve çeşitli cilt sorunlarına neden olduğu için cilt gençleştirme tedavi sonrasında sigara ve alkol kullanımı kısıtlanmalıdır. Cilt gençleştirme tedavilerinden tam verim alınabilmesi için kişilerin belirli periyotlarla kontrole gitmesi tavsiye edilir.
Cilt gençleştirme tedavileri kimlere uygulanmaz?
Cilt gençleştirme tedavileri, enjeksiyon yöntemi ile uygulanır ve cilt üzerindeki aktif enfeksiyonlar, hem tedavi sonucunda istenen etkinin görülmemesine hem de daha ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmasına neden olur. Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilere, hamile ve emziren kadınlara, kanser tedavisi gören hastalara, vücudunda ağır iltihap ve cilt yarası bulunan kişilere cilt gençleştirme tedavisi yapılması önerilmez.
İletişim | |
Telefon | 0553 714 52 21 |
Adres | Harbiye Mah, Abdi İpekçi Cd, No: 39 Hayal Apt Kat 4 – Daire 5 34367 Nişantaşı, Şişli, İstanbul |
dromerfatih |

Klinik Resimleri









Sorry, the comment form is closed at this time.