Diş sıkmaya ne iyi gelir?

Diş sıkma, günümüzde birçok kişide görülen ve diş ağrısının yanı sıra pek çok rahatsızlığı beraberinde getiren bir durumdur. Kişiler, günlük hayatta karşılaştıkları stresli durumlarda ve uyku halinde farkında olmadan dişlerini sıkabilmekte ve uyguladıkları basınç sonrasında dişlerinde ve çene bölgelerinde ağrı ve sızı hissedebilmektedir.Tıp dilinde bruksizm olarak adlandırılan diş sıkma durumu, farklı tedavi yöntemleri ile kolayca önlenebilmektedir. Günlük hayatın akışında dişlerini sıktığını fark eden ve bu duruma yönelik tedavi arayışına geçen kişiler, çeşitli yöntemlerle diş sıkma probleminden ve bu problemin neden olduğu yan etkilerden kısa sürede kurtulabilmektedir. Sizler için oluşturduğumuz yazıda, diş sıkma problemine yol açan nedenlerden, bu problemin nasıl tedavi edilebileceğinden ve tedavi sonrasında nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsedeceğiz. ‘’Diş sıkmaya ne iyi gelir’’ sorusunun yanıtına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Diş sıkma neden olur?

Kişiler, günlük yaşantısında pek çok kez kaygılı ve stresli durumlarla karşılaşmaktadır. Karşılaşılan bu tür olumsuz durumlar, kişilerin farkında olmadan dişlerini sıkmasına neden olabilmektedir. Genellikle istemsiz ve farkında olunmadan yapılan bu eylem, ilk başta büyük çapta sağlık sorunlarına yol açmasa da uzun süre tekrarlandığı takdirde kişilerin çene bölgesinde, dişlerinde ve boyun bölgesinde ağrı yaşamalarına neden olabilmektedir. Yalnızca gün içerisinde değil uyku esnasında da karşılaşılan diş sıkma problemi, her geçen gün daha fazla kişide görülmektedir. Kişiler, karşılaştıkları bu problem sonrasında alanında uzman bir doktorla görüşmekte, kendileri için en uygun tedavi yöntemini öğrenerek bu problemi kısa sürede ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

Diş sıkma probleminin altında yatan nedenler psikolojik ve fizyolojik kaynaklı olabilmektedir. Çalışma hayatında kişilerin kaygılı ve stresli olması, diş yapısından kaynaklı olarak kişilerin yemek esnasında ve konuşma sırasında çene kaslarını çok fazla zorlaması, uyku bozuklukları ve genetik yatkınlık, kişilerin diş sıkma problemi yaşamasına neden olabilmektedir. Diş sıkma problemi yaşayan kişilerin büyük çoğunluğunun gün içerisinde çok fazla stresli durumla karşılaştığı ve bu eylemi farkında olmadan yaptığı görülmektedir.

Diş sıkma belirtileri nelerdir?

Belirli bir süre diş sıkma eylemi gerçekleştiren kişiler, zaman içerisinde ağrılı ve rahatsız edici belirtilerle karşılaşmaktadır. Uykusunda farkında olmadan dişlerini sıkan kişilerin sabah uyandıklarına çenelerinde, dişlerinde ve yüzünün belirli bölgelerinde şiddetli ağrıyla karşılaştığı görülmektedir. Bununla birlikte diş sıkmadan kaynaklı olarak kişiler, dişlerinde yaşanan tahribattan ötürü sıcak ve soğuk içecekleri ve yiyecekleri tüketirken hassasiyet duyabilmekte, dişlerinde sızlama hissedebilmektedir. Diş sıkma eyleminin uzun süre gerçekleşmesi, kişilerin yüz bölgesindeki kasların sürekli olarak kasılmasına, buna bağlı olarak kişilerin belirli periyotlarla baş ağrısı yaşamasına neden olabilmektedir. Aynı zamanda bu baş ağrısı durumuna kulak ağrısı da eklenebilmekte, kişilerin konforsuz bir gün geçirmeleri ve gün içerisinde kendilerini rahatsız hissetmeleri kaçınılmaz bir hale gelmektedir. 

Diş sıkmanın zararları nelerdir?

Diş sıkma problemi, kişilerin hem kısa hem de uzun vadede farklı sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmasına neden olabilmektedir. Diş sıkma belirtileriyle karşılaştıktan sonra kişilerin en kısa sürede tedavi yöntemlerini araştırması ve kendisi için en uygun yöntemi uygulayarak diş sıkma problemini ortadan kaldırması gerekmektedir.

Dişlerimizi çevre etkenlerden koruyan ve dişlerimizi çevreleyen bir tabaka bulunmaktadır. Diş sıkma eyleminin uzun süre ve kontrolsüz şekilde tekrarlanması, dişlerimizi çevreleyen tabakanın zamanla incelmesine, dişlerde çatlakların ve kırıkların oluşmasına ve buna bağlı olarak diş yapımızın bozulmasına neden olabilmektedir. Diş yapısının ve düzeninin korunması, sağlıklı bir diş yapısına sahip olunması için kişilerin diş sıkma probleminden hızlı ve etkili şekilde kurtulması gerekmektedir.

Diş sıkma problemi, yalnızca dişlerde değil yüz ve çevresindeki kaslarda da tahribata yol açabilmektedir. Yüz kaslarının sürekli olarak şiddetli şekilde kasılması, zamanla ağrıya ve şişliklere neden olabilmektedir. Diş sıkma problemine kalıcı çözümler bulunmaması halinde bu ağrı ve şişlik, kişilerde kalıcı hale gelebilmektedir.

Uyku esnasında farkında olmadan dişlerini sıkan ve gıcırdatan kişiler, uykusundan sıklıkla uyanmakta ve deliksiz bir uyku geçiremediği için gün içerisinde yorgunluk ve huzursuzluk problemiyle karşı karşıya kalmaktadır. Kişilerin diş sıkma problemini ortadan kaldırması ile kaliteli bir uyku sürmesi, konforlu ve verimli bir gün geçirmesi mümkündür.

Diş sıkma baş ağrısı yapar mı?

Diş sıkma problemiyle karşı karşıya kalan kişilerin en çok dile getirdiği durum gün içerisinde baş ağrısı yaşamalarıdır. Diş sıkma probleminin çözülememesi ve doğru tedavi yönteminin uygulanmaması halinde kişilerin yaşadığı baş ve çene bölgelerinde yaşadığı ağrı sürekli hale gelmekte, kişilerin gün içerisinde rahatsız ve huzursuz bir ruh haline bürünmesine neden olmaktadır.

Diş sıkma enfeksiyona neden olur mu?

Diş sıkma problemi direkt olarak enfeksiyona neden olmasa da dişlerin aşırı derecede baskıya maruz kalması ve yapısını kaybetmesi, diş minesindeki bakterilerin çoğalmasına ve enfeksiyon riskinin artmasına neden olabilmektedir. Bununla birlikte diş yapısında meydana gelen aşınmalar aynı zamanda diş etinde ve çene kaslarında enfeksiyon gelişme ihtimalini de artırmaktadır. 

Diş sıkma botoksu nedir?

Diş sıkma botoksu, kişilerin herhangi bir cerrahi işleme maruz kalmadan, kısa sürede etkili sonuçlar almasını ve diş sıkma probleminden kurtulmasını sağlayan bir botoks çeşididir. Diş sıkma botoksu, günlük yaşantısında diş sıkma eylemini sıklıkla gerçekleştiren ve bu eylemden ötürü çene ve baş ağrısıyla karşı karşıya kalan kişilere uygulanabilmektedir. Çene kaslarına uygulanan, çene kaslarının rahatlamasını ve gevşemesini sağlayan diş sıkma botoksu, günümüzde en çok tercih edilen ve diş sıkma problemine kalıcı çözüm getiren bir tedavi yöntemidir. Diş sıkma botoksu yaptıran kişiler, diş sıkma eyleminden kaynaklanan diş ve çene ağrısından kurtulabilmekte, daha konforlu ve verimli bir gün geçirebilmektedir. Diş sıkma botoksu sırasında herhangi bir cerrah işlemin uygulanmaması, kişilerin ameliyat olmasına gerek kalmadan ağrılarından ve hassasiyetlerinden kurtulabilmesi, diş sıkma botoksuna olan rağbeti sürekli olarak artırmaktadır.

Diş sıkma botoksu ne zaman etkisini gösterir?

Çene bölgesine uygulanan diş sıkma botoksu, kişilerin kısa süre içerisinde rahatlamasını, baş ve çene bölgesindeki ağrılardan kurtulmasını sağlar. Diş sıkma botoksu, yapıldığı tarihten 3 ile 7 gün içerisinde etkisini göstermeye başlar. Tam etkinin görülmesi ve diş sıkma eyleminden kaynaklanan ağrıların minimum düzeye inmesi için 2 haftalık süre gereklidir. 2 haftanın sonunda kişiler, diş sıkma probleminin yan etkilerini geride bırakabilmektedir.

Diş sıkma botoksu kaç ayda bir yapılmalıdır?

Diş sıkma botoksu yaptıran kişiler, kalıcı etki görebilmek için belirli aralıklarla botoks işlemini tekrarlamalıdır. Diş sıkma botoksunun ne kadar süre etki edeceği kişinin günlük yaşantısına, fiziksel özelliklerine ve bunun gibi pek çok faktöre bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Genellikle diş sıkma botoksu yaptıran kişiler 4 ile 6 ay botoksun etkisini gözlemleyebilmektedir. Doktorlar, ilk botoks uygulanması yapıldıktan 4-6 ay sonra diş sıkma botoksunun yenilenmesini önermektedir.

Diş sıkma botoksunu kim yapmalıdır?

Sağlık alanında yapılan tüm çalışmaların alanında uzman bir hekim tarafından gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir. Doktor olmayan kişileri tarafından yapılan botoks ve buna benzer sahte ilaç ve enjeksiyon ile uygulanan tedavi yöntemleri, kalıcı sağlık sorunlarına neden olabilmekte, kişilerin hayatını tehlikeye atabilmektedir. Diş sıkma botoksu yaptırmayı düşünen kişilerin, alanında uzman bir hekimden destek alması, diş sıkma botoksunu daha önce bu uygulamayı yapmış ve başarılı sonuçlar almış bir hekime yaptırması gerekir.

Diş sıkma botoksu sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

Diş sıkma botoksu, enjeksiyon yöntemiyle yapılan bir tedavi türüdür. Çene bölgesine uygulanan bu tedavi sonrasında kişilerin bazı hususlara dikkat etmesi gerekir. Diş sıkma botoksu yapıldıktan sonra 4 saat içerisinde kişilerin yüz üstü yatmaması, çenesine masaj ve buna benzer uygulamalarda bulunmaması ve ağır egzersizlerden kaçınması önerilir. Bu hususlara dikkat edildiği takdirde diş sıkma botoksu sonrası yaşanabilecek yan etkiler minimum düzeye indirilir.

Diş sıkma botoksu zararlı mı?

Diş sıkma botoksu, çene kaslarına uygulanan ve kısa sürede etkili sonuçlar veren bir yöntemdir. Günümüzde her geçen gün daha fazla kişiye uygulanan diş sıkma botoksunun saptanmış herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Bununla birlikte diş sıkma botoksu, enjeksiyon yöntemi ile yapıldığından işlem sonrasında kişilerin çene bölgelerinde enjeksiyondan kaynaklı küçük çapta morluklar ve kızarıklıklar görülebilmektedir. Bu morluklar ve kızarıklıklar kısa süre içerisinde ortadan kalkmaktadır.

Diş sıkma botoksu yüz şeklini değiştirir mi?

Diş sıkma sorunu zamanla yüzde kareleşmeye neden olacağından botoks yapıldıktan sonra kişilerin yüzünde gözle görülür derecede incelme ve daha zarif bir görünüm olacaktır. Diş sıkma problemini ortadan kaldırmak için yapılan bu tedavi yöntemi, kişilerin aşırı güçlenen masseter kasında küçülmeye ( normal hale gelmesine ) neden olmaktadır.

Diş sıkma botoksu fiyatları

Diş sıkma problemiyle karşı karşıya kalan ve diş sıkma botoksu yaptırmayı düşünen kişilerin merak ettikleri konulardan biri de diş sıkma botoksu fiyatları olmaktadır. Diş sıkma botoksu fiyatları botoks işlemini yapacak hekime, diş sıkma botoksunun kaç seans uygulanacağına, tedavi görecek kişilerin fiziksel yapısına ve buna benzer detaylara bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Diş sıkma botoksu fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir, yapacağımız muayene sırasında aklınıza takılan sorulara yanıt bulabilirsiniz.

İletişim
Telefon0553 714 52 21
AdresHarbiye Mah,
Abdi İpekçi Cd,
No: 39 Hayal Apt
Kat 4 – Daire 5 34367
Nişantaşı, Şişli, İstanbul
İnstagramdromerfatih

Klinik Resimleri

İlk Yorumu Siz Yapın

Sorry, the comment form is closed at this time.

Call Now Button