Cildimin yaşlanmasını nasıl yavaşlatabilirim?

Cilt yüzeyinde, yaşa ve çevresel faktörlere bağlı olarak zamanla kırışıklıklar ve ince çizgiler görülmektedir. Kişiler bu yaşlanma belirtilerini önleyebilmek, cilt yaşlanmasını yavaşlatabilmek için bazı tedavi yöntemlerini tercih etmektedir.

Günümüzde pek çok kişi, yaşlanma belirtilerini minimum düzeye indirmek ve genç bir cilt görünümüne sahip olmak için araştırmalarını sürdürmektedir. Cilt altındaki kolajen üretiminin desteklenmesi, PRP gibi cilt gençleştirme tedavilerinin uygulanması sonucunda kişiler yaşlanma belirtilerinden kısa sürede kurtulabilmektedir. Bununla birlikte kişinin cildi için en uygun tedavi yöntemine, yapılan muayene sonrasında karar verilmektedir. Cilt gençleştirme tedavilerini yaptırmayı düşünen kişilerin alanında uzman bir hekimden destek alması oldukça önemlidir.

Cilt yaşlanması neden olur?

Cilt, belirli bir yaştan sonra kolajen üretimini azaltır ve cilt yüzeyinde kolajen eksikliğinden kaynaklanan kırışıklıklar, göz ve alın çevresinde çizgiler görülür. Kolajen üretiminin azalmasıyla birlikte ciltte sarkmalar da gözlemlenmektedir. Bu belirtiler cildin daha esnekliğini kaybetmesine, daha yaşlı bir görünüm elde etmesine neden olur. Cilt yapısı, yalnızca fiziksel faktörlerden değil çevresel faktörlerden de etkilenmektedir. Kişilerin uzun süre güneş ışınına maruz kalması ve güneş kremi gibi koruyucu losyon kullanılmaması, kişinin stresli ve kaygılı bir iş hayatının olması, sigara ve alkol kullanımı, sağlıklı bir beslenme rutini uygulanmaması, yeterli miktarda su tüketilmemesi, uykusuzluk ve genetik faktörler cilt yaşlanmasına neden olan unsurlar olarak sıralanabilir.

Cilt yaşlanma belirtileri nelerdir?

Cilt yüzeyinde ton eşitsizlikleri, cilt üzerindeki kırışıklıklar ve ince çizgi görünümleri, kolajen eksikliğinden kaynaklı ciltte kuruluk, göz çevresinde belirgin çizgiler, büyük gözenek görünümü yaşlanma belirtileri arasındadır.

Ameliyatsız cilt gençleştirme mümkün mü?

Kişiler, cerrahi bir işleme gerek kalmadan ciltlerindeki kırışıklıklardan ve ince çizgilerden kurtulup kurtulamayacağını araştırıyor. Dolgu, botoks, kollajen aşısı ve mezoterapi gibi işlemler, enjeksiyon yöntemi ile uygulanan, herhangi bir bıçak izi oluşturmayan cilt gençleştirme yöntemleri olarak sıralanabilir. Cilt altında çeşitli vitamin, mineral ve amino asit içeren maddelerin enjekte edilmesiyle cildin pürüzsüz hale gelmesini sağlayan bu tedaviler, günümüzde sıkça tercih ediliyor. 

Ameliyatsız cilt gençleştirme yöntemlerinin yan etkisi var mı?

Dolgu, botoks, PRP, kolajen aşısı ve mezoterapi gibi ameliyatsız cilt gençleştirme işlemleri enjeksiyon yöntemi ile uygulanmaktadır. Cilt üzerinde, enjeksiyon iğnelerinden kaynaklı küçük çaplı kızarıklıklar, şişlikler ve morluklar oluşsa da birkaç gün içerisinde bu etki ortadan kalkacaktır. 

Kolajen ne işe yarar?

Kolajen, cildin daha esnek olmasını sağlayan bir proteindir. Cilt altında yer alan kolajen yaşa bağlı olarak zamanla azalır ve cilt yüzeyinin esnekliğini kaybetmesine neden olur. Cilt altına uygulanan bazı tedavi yöntemleri ile ciltteki kolajen üretimi desteklenebilmekte, cildin kaybettiği nemi geri kazanması sağlanabilmektedir.

Ciltteki kolajen üretimi nasıl artırılır?

Cilt altındaki kolajen üretimi zamanla yavaşlar ve bu üretimin azalmasıyla birlikte cilt üzerinde kuruluk, kırışıklık ve ince çizgi görünümü meydana gelir. PRP ve mezoterapi gibi işlemlerle cilt altındaki kolajen üretimi tetiklenebilmektedir. Yüzündeki kırışıklıklardan kurtulmak isteyen kişiler, mezoterapi ve PRP işlemlerinden kendilerine uygun olanı tercih ederek kısa sürede etkili sonuçlar alabilmektedir. Bununla birlikte mezoterapi ve PRP işlemi sonrasında kişilerin beslenmesine dikkat etmesi, C vitamini içeren besinleri tüketmesi, kolajen takviyeleri kullanması ve retinoid içeren bakım ürünlerini tercih etmesi yapılan işlemin etki süresini artırmaktadır.

Kolajen aşısı kalıcı mıdır?

Cilt altındaki kolajen üretimini destekleyen kolajen aşısı, uzun süre etkili olsa da kalıcı bir işlem değildir. Bu nedenle kolajen aşısının belirli periyotlarla tekrarlanması gerekir. Kolajen aşısı yapıldıktan sonra etkisi 6 ile 12 ay arasında sürmektedir. Aşı sonrasında beslenme düzenine dikkat edilmesi, cildin çevresel faktörlerden ve güneş ışınlarından korunması aşının daha uzun süre etkili olmasını sağlar.

Kolajen aşısı kimlere uygulanmaz?

Kolajen aşısı, hamile olan ve emziren kadınlara, 18 yaş altındaki kişilere, cildinde aktif enfeksiyon bulunan kişilere, kan pıhtılaşma problemi olan kişilere, kanser hastalarına, kontrolsüz şeker hastalığı olanlara uygulanmaz. Bu kişilerin kolajen aşısı yaptırmadan önce doktoruyla bu rahatsızlıklarını paylaşması, kolajen aşısı yaptırmaya uygun olup olmadığını tespit etmesi gerekir.

PRP cilt gençleştirme işlemi nedir?

PRP, kişilerden alınan kan hücrelerinin işlenmesi, plazmanın ayrıştırılması ve işlenerek tekrar cilt altına enjekte edilmesi işlemidir. İşlenen ve zenginleştirilen kan hücrelerinin cilt altına yerleştirilmesi, cilt altındaki kolajen üretimini destekler, cildin daha dolgun ve pürüzsüz olmasını sağlar. PRP ile dolgun bir cilt görünümüne sahip olan kişiler, ciltlerindeki kırışıklıklardan ve ince çizgi görünümlerinden kurtulurlar.

Botoks cilt gençleştirir mi?

Botoks işlemi, botulinum toksin adlı ilacın cilt içerisindeki kaslara enjekte edilmesi ve bu yöntemle kasların geçici olarak bloke edilmesini içerir. Botoks sonrasında kişiler ciltlerindeki kırışıklık ve ince çizgi görünümünden büyük ölçüde kurtulur, pürüzsüz ve canlı görünen bir cilt yapısına sahip olur. Botoks etkisinin uzun sürmesi için botoksun belirli periyotlarla tekrarlanması gerekir. Cildin belirli bir süre genç görünmesini sağlayan botoksun cilt gençleştirme gibi kalıcı etkilerini desteklemek için mutlaka mezoterapi uygulamaları da eklenmelidir. 

Mezoterapi ile dolgu arasındaki farklar nelerdir ?

Mezoterapi uygulamasında cilt altına vitamin ve mineral enjekte edilerek cildin genel anlamda iyileşmesi sağlanırken dolgu uygulamasında kişilerin cildindeki şekil bozukluklarını ortadan kaldırmak cildi daha dolgun hale getirmek amaçlanır. Mezoterapi cilt yüzeyine geniş çapta uygulanırken dolgu daha lokal bir alana uygulanır. Her ikisi de cildin daha pürüzsüz ve dolgun görünmesini sağlar.

Mezoterapide sonuçlar ne kadar sürede görülür?

Mezoterapi işlemi, genellikle acısız ve kısa süreli bir işlemdir. Mezoterapi işleminde bir seans yaklaşık olarak 20 ile 30 dakika sürer ve kişiler ilk seanstan itibaren mezoterapinin etkilerini cildinde gözlemleyebilmektedir. Kişilerin mezoterapinin sonuçlarını tam olarak görebilmesi için 4 ile 6 seansı tamamlaması gerekir. 

İletişim
Telefon0553 714 52 21
AdresHarbiye Mah,
Abdi İpekçi Cd,
No: 39 Hayal Apt
Kat 4 – Daire 5 34367
Nişantaşı, Şişli, İstanbul
İnstagramdromerfatih

Klinik Resimleri

İlk Yorumu Siz Yapın

Sorry, the comment form is closed at this time.

Call Now Button