Beşiktaş botoks dolgu fiyatları, merkezleri, önerisi – tavsiyesi
Pek çok kişinin araştırdığı ve tercih ettiği bir tedavi yöntemi olan botoks, cilde dinç bir görünüm kazandırmakla birlikte bazı rahatsızlıkların giderilmesinde de rol oynuyor. Mimiklerimizi sıkça kullandığımız bölgelerde oluşan kırışıklıkların önlenmesinde ve migren gibi kişide şiddetli baş ağrısı yaratan rahatsızlıkların giderilmesinde botoks yöntemi kullanılıyor. Clostridium Botulinum bakterisinin çeşitli bölgelere enjekte edilmesiyle birlikte sinirler ile ter bezleri arasındaki iletişim sekteye uğratılarak kişinin arzu ettiği görüntüye kavuşması sağlanıyor ve bazı ağrıların etkisi minimum seviyeye indiriliyor. Botoks tedavisi kişinin daha genç, daha dinç ve estetik görüntüye sahip olmasını sağlıyor. Uygulama alanı kısıtlı olan ve uygulandığı bölgede etkisini gösteren botoks, belirli aralıklarla uygulandığında daha kalıcı sonuçlar ortaya koyuyor. Beşiktaş ve çevresinde çeşitli taleplerle botoks yaptırmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konular arasında botoks işleminin nasıl uygulandığı, botoks ile dolgu arasındaki farkların neler olduğu, botoksun hangi bölgelere uygulanabildiği ve botoksun vücuda yararları yer alıyor. Sizler için hazırladığımız makalemizde merak ettiğiniz sorulara yanıt bulabilirsiniz.
Botoks maddesi nedir?
Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen botoks maddesi, sinirler ile kaslar arasındaki iletişimi yavaşlatıyor. Dinç ve kırışıklık görünümünden uzak bir cilt meydana getiren botoks, aynı zamanda kasların hareket hızını kısıtlayarak bazı rahatsızlıklardan kaynaklanan ağrıların etkisini azaltıyor. Sinirler ve kaslar arasında hızı azaltabildiği gibi botoks yöntemi bu hareketleri kısmi zamanlı olarak duraksatabiliyor. Sinirlerin uçlarında yer alan mediatörlerin iletimi engellendikten sonra kişi istediği görüntüye ulaşıyor.
Botoks nasıl yapılır?
Botoksun hangi bölgeye ve nasıl uygulanacağı kişinin beklentisine göre şekillenir. Yapılacak işlemin kapsamına göre deri ve kas içerisine enjekte edilebilen botoks, hem sağlık sorunlarından ötürü yaşanabilecek çeşitli ağrıların önüne geçiyor hem de kişilere estetik bir cilt kazandırıyor. Botoks, gün içinde konfor alanımızı kısıtlayan aşırı terleme gibi rahatsızlıkların giderilmesinde bir tedavi yöntemi olarak kullanılabilirken aynı zamanda yüz ve boyun bölgesinde meydana gelen kırışıklıkların ortadan kaldırılmasında da etkin rol oynuyor. Günlük aktiviteleri sırasında aşırı terleyen kişilerde botoks kas içine uygulanırken daha estetik bir cilt arzulayan ve kırışıklık görünümünden kurtulmak isteyen kişilerde botoks deri içine uygulanıyor. Botoksun bir tedavi yöntemi olarak enjeksiyon yardımıyla uygulanması sonucu kişilerde kısmen ağrı ve acı hissedilebiliyor. Enjeksiyon sırasında hissedilen bu rahatsızlıklar kısa süre sonra etkisini yitiriyor. Botoks tedavisi tamamlandığında botokstan alınacak verimin artırılması için bazı aktivitelerden uzak durulması gerekiyor. Enjeksiyon sonrası ilk 6 saat ve sonrasında tedavinin etkisini azaltacak eğilme gibi hareketlere bir süre ara verilmesi, cildin darbelerden korunması gerekiyor. Tedbirli ve dikkatli hareket edilmesi botoksun daha uzun süre etkili olmasını sağlıyor.
Botoks hangi bölgelere uygulanır, nerelere yapılır?
Kişinin talepleri göz önünde bulundurularak botoks işlemi yapılır. Botoks uygulamasının içeriği botoks tedavisi uygulanacak kişiye göre şekillenir. Hem sağlıklı bir yaşam sürmek hem de genç bir cilde sahip olmak için botoks yaptırılabilmektedir. Bunların yanı sıra botoks tedavisi kapsamında yüz şekillendirme, aşırı terleme sorununun ortadan kaldırılması ve migren ağrılarının sonlandırılması gibi uygulamalar bulunmaktadır.
Botoks kişilere daha dinç bir cilt vadeder. Yaşlanma belirtisi olan kırışıklıkları önleyerek kişilere daha genç bir görünüm kazandıran botoks, alın, kaş ve göz çevresi, dudak gibi bölgelere uygulanabilmektedir.
Pek çok kişi tarafından tercih edilen botoks aynı zamanda yüz şekillendirme amacıyla da uygulanabilmektedir. Botoks enjekte edilerek kişilere daha keskin ve belirgin yüz hatları sunulabiliyor. Botoksun uygulanabildiği alanlar arasında diş etleri de bulunuyor. Diş etlerine botoks uygulandığında daha estetik ve güzel bir görüntü elde edilebiliyor. İhtiyaçlar doğrultusunda yüz şekillendirme ve kırışıklık tedavisi uygulanabilirken çeşitli rahatsızlıklardan kaynaklı ağrıların önüne geçilerek kişiye daha sağlıklı bir yaşam sunuluyor.
Aşırı terleme problemi, kişinin günlük hayatındaki konforunu sekteye uğrayan bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkıyor. Botoks yöntemiyle birlikte bu tür rahatsızlıkların önüne geçilerek kişinin günlük aktivitelerinden maksimum verim alması sağlanabiliyor. Belirli aralıklarla enjekte edilen botoks, düzenli uygulandığı takdirde ilk aşamada terlemeyi en aza indirgiyor, sonraki aşamalarda da terlemeyi tamamen ortadan kaldırabiliyor. Terleme sorununu ortadan kaldırmak için botoksun enjekte edilebileceği bölgeler arasında koltuk altı ve avuç içleri bulunuyor. Talep edilmesi durumunda ve aşırı terleme görülen başka bir bölgenin tespit edilmesi durumunda o bölgelere de botoks tedavisi uygulanabiliyor.
Günlük yaşantımızdaki konforumuzu kısıtlayan ve ağrı gibi semptomlarla aktivitelerimizi etkileyen migren gibi rahatsızlıkların tedavisinde de botoks uygulaması yapılabiliyor. Migren tedavisi sırasında kişinin baş ve boyun bölgelerine botoks enjekte edilerek migrenden kaynaklı ağrıların önüne geçilebiliyor. Migren ağrısı şikayetiyle botoks yaptırmak isteyen kişilerin merak ettiği konulardan biri de botoks tedavisinin ne kadar süreceği oldu. Uzman kişilerce uygulanan ve migren ağılarından kurtulmayı vadeden botoks tedavisinin süresi, kişinin gün içerisinde maruz kaldığı ağrının şiddetine ve hangi sıklıkla bu ağrıyla karşılaştığına göre değişkenlik gösteriyor.
Botoks öncesi – sonrası dikkat edilmesi gerekenler
Beşiktaş botoks yaptırmak isteyen kişilerin öncelikli olarak detaylı bir sağlık kontrolünden geçmesi ve gördüğü tedaviler ve kullandığı ilaçlar hakkında hekimini bilgilendirmesi gerekmektedir. Botoksun uygulanmasını engelleyecek herhangi bir sorun saptanmadığında uygulamaya başlanabilmektedir. Botoks uygulaması öncesinde ve sonrasında tedavi görecek kişilerin bazı faktörlere dikkat etmesi gerekmektedir. Bu faktörler şu şekilde sıralanabilir:
- Botoks işlemi yapılmadan bir gün önce alkol tüketilmemesi, alkol ve benzeri vücutta kan sulandırıcı etkiye sahip içeceklerin kullanılmaması gerekir. Enjeksiyon yöntemiyle uygulanan botoks tedavisi öncesinde alkol kullanılması enjeksiyon yapılan bölgenin morarmasına sebep olabilir.
- Yalnızca alkol değil E vitamini, ginseng, Omega 3, balık yağı, gingko biloba gibi takviye ilaçlar da kan sulandırıcı etkiye sahiptirler. Bu gibi takviye ilaçlar kullanılıyorsa botoks tedavisi uygulanmadan yaklaşık 2 hafta önceden kullanımının sonlandırılması önerilir.
- Botoks tedavisi uygulanacak bölgede beklenmedik uçuk, sivilce, leke vb. görülmesi durumunda tedaviye bir süre ara verilmesi, tedavi sürecinin başlayabilmesi için anti viral ilaçların kullanılması tavsiye edilir.
- Botoks tedavisinin uygulanacağı tespit edilen bölgede yapılacak ağda vb. işlemlere bir süre ara verilmesi, cımbızla bir işlem yapılmaması, tüy dökücü krem vb. ürünlerden uzak durulması önerilir. Botoks tedavisi öncesi ve sonrasında uygulama yapılacak bölge güneşten ve dışarıdan gelebilecek darbelerden korunmalıdır.
- Botoks tedavisinin uygulandığı ilk birkaç gün içerisinde herhangi bir spor dalıyla ilgilenilmemesi önerilir. Kişinin spor dalıyla ilgilenmesi sonucu botoks tüm vücuda yayılabilir bu da botoks tedavisinden alınacak verimin azalmasına neden olur.
- Her ne kadar gün içerisinde kozmetik ürünler kullansak da botoks tedavisinin uygulandığı gün enjeksiyon yapılan bölgede herhangi bir kozmetik ürünün kullanılmaması önemlidir. Botoks uygulamasının yapıldığı bölge darbelerden korunmalı bunun yanı sıra ovalayarak temizleme işlemlerine bir süre ara verilmelidir.
- Botokstan maksimum verim elde etmek için enjeksiyonun yapıldığı bölgede cilt bakım ürünlerinin bir süre kullanılmaması, peeling ve masaj gibi işlemlere ara verilmesi gerekir.
Botoks hemen etki eder mi, etkisi ne zaman başlar, kaç ay etkilidir?
Kişiler, botoks tedavisi uygulayan hekimlere ‘’Botoksun etkisi ne zaman başlar?’’, ‘’Botoks kaç ay etkilidir?’’, ‘’Botoks etkisini hemen gösterir mi?’’ sorularını yöneltmekte ve sorularına yanıt aramaktadırlar. Bireysel farklılıklar göz önünde bulundurularak bu sorulara yanıt bulunabiliyor. Kişilerin kas gücü ve metabolizma hızı botoksun etki süresinde değişkenliğe yol açıyor. Kişilere uygulanan botoks miktarı ve botoksun belirli aralıklarla yenilenmesi de botoksun etki süresini değiştiren etmenler arasında yer alıyor.
Botoks tedavileri kişilerin inisiyatifine göre şekilleniyor. Kişiye uygulanacak botoks miktarı ve botoksun nereye yapılacağı konusunda doktordan tavsiye alınması, kişinin kas gücü ölçülerek en uygun tedavi şeklinin uygulanması önem arz ediyor. Önerilenden fazla botoks uygulamasının yapılması kişinin cildinde donuk bir görünümün oluşmasına sebep olabiliyor. Yapaylıktan uzak ve daha estetik bir cilt görünümü için kas gücü dikkate alınarak botoks uygulaması yapılıyor.
Botoks ile ilgili merak edilenlerden biri de botoksun vücutta ne kadar süre etki gösterdiği oluyor. Botoksun etki süresi belirli aralıklarla yenilenip yenilenmediğine, enjeksiyon yapılan bölgenin büyüklüğüne ve botoks yaptıracak kişinin kas gücüne göre değişiyor. Botoks yapılmış olan bölgedeki kaslar zayıflıyor ve bu şekilde aynı bölgeye tekrar enjeksiyon yapıldığında botoksun etki süresinde artış gözlemleniyor. Botokstan alınacak verimin artırılması için aynı bölgeye belirli aralıklarla yenileme işleminin yapılması gerekiyor. Botoks ilk aşamada 3 ayda bir yapılırken yenileme işlemlerinin etkisiyle birlikte belirli bir süre sonra 6 ayda bir yaptırılabiliyor.
Yalnızca kas gücü değil kişinin metabolik hızı da botoksun vücuttaki etki süresinde değişkenliğe yol açıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda kişinin metabolik hızı ne kadar yüksekse botoksun etki süresi de o kadar az oluyor. Bu nedenle botoks uygulaması yaptıran kişilerin ilk birkaç gün spor faaliyetlerine katılım sağlamaması öneriliyor.
Botoks çeşitleri, türleri, teknikleri nelerdir?
- Psiko botoks günümüzde en çok kullanılan botoks türüdür. Yüz bölgesinde mimiklerimizi kullandığımızda ortaya çıkan kırışıklık görünümünün önüne geçmek için uygulanan bu botoks türü pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Kırışıklık bulunan bölgelere psiko botoks enjekte edilerek kişinin daha genç ve dinç bir cilde kavuşması sağlanır.
- Kırışıklık tedavisinin yanı sıra daha kişiye estetik bir gülüş kazandırılması için de botoks uygulaması yapılabilmektedir. Daha güzel gülüşe sahip olmak isteyen kişiler tebessüm botoksu adı verilen bir botoks türünü tercih etmektedirler. Günlük yaşantıda kişilerin sosyal ilişkilerini olumlu yönde etkilediği bilinen gülümseme, ikili ilişkilerde karşı tarafta olumlu bir izlenim oluşturur. Hizmet sektöründe çalışan kişiler tebessüm botoksundan faydalanmaktadırlar.
- Günlük aktiviteleri sırasında aşırı terleme problemiyle karşılaşan kişiler de botoks tedavisi yaptırabilmekte, gün içerisinde kaybettiği konforunu tekrar yakalayabilmektedir. Kişiler botoks uygulamasıyla aşırı terleme sorununu azaltmayı ve zaman içerisinde bu sorundan tamamen kurtulmayı amaçlamaktadır.
- Baby botoks adı verilen botoks türü, kişilerin küçük dokunuşlarla doğal ve estetik bir görünüm kazanmasını sağlar. Belirgin değişiklikler yerine çok az miktarda botoks enjekte edilerek güzel bir görüntü elde edilmeye çalışılır.
- Minimal botoks türüyle kişiler sert ve belirgin yüz hatlarından uzaklaşabilmekte ve daha yumuşak bir yüz yapısı elde edebilmektedir.
- Meydana gelebilecek kırışıklıkların önüne geçilebilmesi için belirli aralıklarla önleyici botoks çalışmaları yapılabilmektedir. Yaşlanma sebebiyle görünür hale gelmeye başlayan kırışıklıklar önleyici botoks türüyle kısmen de olsa ertelenebilmektedir.
Botoks ağrı – baş ağrısı yapar mı?
Araştırmalar sonucunda botoksun yan etki olarak kişilerde belirli bir baş ağrısı meydana getirdiği saptanmamıştır. Botoks enjekte edilen kişilerde enjeksiyon sonrasında yüzde 1 oranında baş ağrısı şikayeti görülmekte, bu şikayet de kısa süre sonra ortadan kaybolmaktadır. Beşiktaş botoks uygulaması sonrası baş ağrısı yaşayan kişilere asetaminofen ve ibuprofen gibi ağrı kesiciler önerilmektedir. Tedavinin üzerinden 1 veya 2 hafta geçmesi durumunda şikayetlerin de sona erdiği görülmektedir. Botoksun baş ağrısı yapıp yapmadığı sorusuna uzmanlar kısmen de olsa ağrı görülebildiğine ancak bu ağrının kendiliğinden veya çeşitli ağrı kesicilerle kaybolduğu cevabını vermektedir.
Botoks ile dolgu farkı nedir?
Botoks ve dolgu ile ilgili en çok merak edilenlerden biri de bu iki tedavi türü arasında ne gibi farkların bulunduğu oluyor. Botoks ve dolgu arasındaki farklar şu şekilde sıralanabiliyor:
- Botoks ve dolgu işlemleri arasındaki en büyük fark farklı amaçlarla yapılıyor olmalarıdır. Botoks işlemi kas içerisine enjekte edilerek kasların zayıflayarak şekil alması hedeflerken dolgu işleminde uygulama yapılan bölgenin hacim olarak büyümesi amaçlanır.
- Botoks uygulaması yapıldıktan sonra istenilen görüntü 4 – 7 gün arasında bir süre sonrasında elde edilirken dolgu işlemi sonrası hemen etki görülebilmektedir.
- Botoks tedavisi sırasında enjeksiyon yapılan madde toz formundayken dolgu işlemi sırasında jel formunda bir madde enjekte edilir.
Botoks alerji yapar mı? Botoks alerjisi belirtileri nelerdir?
Botoks tedavisi yaptırmak isteyen kişiler internette botoksun alerji yapıp yapmadığını da araştırıyor. Botoksun çok düşük ihtimalle de olsa alerjik reaksiyona neden olabiliyor. Botoks uygulaması sonrası görülen alerjik reaksiyonlar arasında kaşıntı, hırıltılı solunum, astım, baş dönmesi, baygınlık hissi ve kabarmalar bulunuyor. Bunların yanı sıra botoks uygulaması sonrasında kişilerde göz kapağı düşmesi, geçici süreyle şaşılık ve çift görme gibi yan etkiler de görülebiliyor.
Botoks komplikasyonları – yan etkileri nelerdir?
- Botoks uygulamasıyla birlikte nadir de olsa bazı yan etkiler olduğu saptanmıştır. Botoks tedavisi enjeksiyon aracılığıyla yapıldığı için tedavi sonlandığında uygulama yapılan bölgelerde kısmi şişlikler ve morluklar görülebilmektedir. Enjeksiyon yöntemi nedeniyle görülen bu etkiler kısa süre sonra ortadan kalkmakta ve cilt eski formuna kavuşmaktadır.
- Enjeksiyon sonrası baş ağrısı şikayetiyle karşılaşan kişilere çeşitli ağrı kesiciler önerilmekte, bu şekilde yaşanan yan etkiler en aza indirgenmektedir.
- Botoksun enjekte edilmesinden kısa süre sonra ciltte simetri bozuklukları görülebilmektedir. Birkaç gün içerisinde botoksun etkisini göstermesiyle birlikte oluşan simetri bozuklukları ortadan kalkmaktadır.
- Enjeksiyon işlemi sonrası kişilerde his kaybı yaşandığı tespit edilmektedir. Uzman kişiler bu durumun botoks sonrasında görülmesinin olağan olduğunu belirtmektedirler.
- Kaş ve göz kapağı düşmesi, çift görme gibi yan etkilerin görüldüğü durumlarda doktor gerekli gördüğü kişilere göz damlası önerebilmekte, çok az da olsa karşılaşılan bu semptomu ortadan kaldırabilmektedir.
Botoks tehlikeli mi, riskli mi?
Botoks tedavisi yaptırmaya karar veren kişiler, botoksun herhangi tehlikeli bir yanı olup olmadığını merak ediyor. Sağlık bakanlığının izniyle yapılabilen ve yalnızca alanında uzman kişilerin uygulamaya izni olduğu botoks tedavisinin bir risk oluşturmadığı kanıtlanmaktadır. Çok düşük dozların vücuda enjekte edildiği ve enjekte edilen maddenin kana karışmadığı göz önünde bulundurulduğunda tehlike yaratacak bir durumun olmadığı görülüyor.
Botoks acıtır mı?
Botoks uygulamasının enjeksiyon yöntemiyle yapılması kişilerin az da olsa acı hissetmelerine neden olmaktadır. Enjeksiyon öncesinde yaşanacak acıyı azaltmak için tedavi uygulanacak bölgeye anestezi etkisi yaratacak kremler sürülmekte, krem etkisini gösterdikten sonra tedaviye başlanmaktadır. Botoks uygulaması sırasında kullanılan enjeksiyon iğneleri çok ince olduğundan kişilerin hissettiği acı da oldukça düşüktür.
Botoks şişliği kaç günde geçer, botoks vücuttan nasıl atılır?
Botoks uygulaması sonrası istediği görünüme kısa sürede ulaşmak isteyen kişiler botoks şişliğinin kaç günde geçeceğini merak ediyor. Enjeksiyon yöntemiyle yapıldığı için botoksun uygulandığı bölümlerde kısmi olarak morarma ve şişliklere rastlanabiliyor. Birkaç gün içerisinde bu şişlikler ortadan kalkmakta ve cilt istenilen görüntüye ulaşılıyor. Botoks tedavisi sonrası ilk 3 günde değişiklikler gözle görülür hale gelmeye başlıyor. Enjeksiyon uygulandıktan yaklaşık 1 hafta sonra kişi arzu ettiği görünümü elde ediyor.
Beşiktaş botoks faydaları nelerdir?
İkili ilişkilerde daha iyi bir izlenim yaratmak için kişilerin dış görünüşlerine önem verdikleri bilinmektedir. Botoks tedavisi kişiye estetik bir görünüm kazandırdığı için son dönemde pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Enjekte edildiği bölgedeki kasların hareketlerini minimum düzeye indirerek dinç bir görüntü sağlayan botoks mimiklerin çok sık kullanıldığı yerdeki kırışıklıkları ortadan kaldırır, kişilere daha genç bir cilt vadeder. Botoks tedavisi yalnızca estetik bir görüntü elde etmek için değil diş gıcırdatma, migren ve aşırı terleme gibi sağlık sorunlarının önüne geçmek için de uygulanmaktadır. Kişiye gün içerisinde kaybettiği konforu yeniden kazandıran botoks, son günlerde çok sık kullanılan bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Beşiktaş botoks ne sıklıkla yapılmalıdır?
Botoks uygulaması geçici süreli bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yönteminin kalıcılığı gün geçtikçe azaldığından bir süre sonra yenileme işleminin yapılması gerekmektedir. Botoksun belirli aralıklarla yapılması botoksun etki süresini artırmaktadır. Botoksun vücuttan terleme yoluyla atıldığı bilinmektedir. Düzenli olarak spor yapılması, hava sıcaklığı, metabolik hız gibi etmenler botoksun etki süresini kısaltmaktadır. Daha etkili sonuçlar alınması için botoksun uzman kişiler tarafından belirlenen sürelerde yenilenmesi gerekmektedir. İlk aşamada uygulanan botoksun 4 ayda bir yenilenmesi gerektiği, düzenli yenilenmesi durumunda sürenin yaklaşık 6 aya çıkartılabileceği belirtilmektedir. Düzenli olarak uygulanan botoks sonrasında kişilerin botokstan aldıkları verim artmaktadır.
Botoks sivilce ve uyku yapar mı?
Yapılan araştırmalar sonucunda botoksun uyku gibi bir yan etkisi olmadığı belirtilmiştir. Botoks tedavisi yaptıran kişiler çok nadir de olsa uyku durumuyla karşılaştıklarını açıklamışlardır. Botoks uygulaması sonrasında ciltte sivilce oluşumu görülmemektedir.
Botoks kaç günde oturur, neden tutmaz?
Botoks tedavisinin uygulandığı gün kişilerde ödem oluşumu görülebilir. Botoksun ciltte etkisini göstermesi yaklaşık 1 – 2 gün sonra gerçekleşir. Botoksun etkisini tam olarak göstereceği günü saptamak mümkün değildir. Kişilerin kas yapısı, botoks geçmişinin olup olmadığı, tedavi sonrası cildine ne kadar dikkatli davrandığı botoksun etki süresinde değişikliğe yol açar.
Beşiktaş botoks fiyatları – ücretleri
Günümüzde pek çok kişinin tercih ettiği botoks tedavisinin ücreti araştırma konusu oluyor. Kişinin kas yapısı, tercih edilen botoks türü ve botoks enjekte edilecek bölgenin büyüklüğü botoks tedavisi ücretlerini değiştiren unsurlar arasında bulunuyor. Botoks ücreti konusunda en doğru bilgi, hekimin muayenesi sonrasında alınabiliyor. Siz de botoks uygulamasıyla ilgili ücret bilgisi almak ve merak edilen soruları sormak için doktorunuza ulaşabilir, botoks öncesi muayene randevusu almak için bizleri arayabilirsiniz.
İletişim | |
Telefon | 0553 714 52 21 |
Adres | Harbiye Mah, Abdi İpekçi Cd, No: 39 Hayal Apt Kat 4 – Daire 5 34367 Nişantaşı, Şişli, İstanbul |
dromerfatih |
Sorry, the comment form is closed at this time.